LATEX FREE - Středo a východoevropská premiéra v Brně !

       V rámci právě skončeného veletrhu módy STYL v Brně byla výrobcům a odborným návštěvníkům představena nová generace ploché gumové pásky a to v bezlatexovém provedení.

       Vývoj  je reakcí na zvyšující se počty osob s alergií na přírodní latex. Alergie na latex dnes zaujímá páté místo mezi všemi závažnými alergickými reakcemi a stává se častou příčinou chorob z povolání. Latex je obsažen v řadě věcí každodenní potřeby vč. zdravotnických pomůcek a materiálů. Nejmarkantnějším a často v odborných kruzích diskutovaným tématem je přítomnost přírodního latexu v kondomech, kde  je patrný stoupající trend alergických reakcí u jednoho, příp. i u obou partnerů najednou.

       Málokdo si pak uvědomuje, že přírodní latex obsahuje i běžně užívané ošacení jako je např. spodní prádlo, plavky, oblečení pro volný čas a fitness či ponožky. Byť zatím není situace nikterak dramatická, při pohledu na trvale rostoucí počty alergiků je reálný předpoklad stále častěji se vyskytujících alergií na latex. Spojené státy již dokonce přistoupily k regulaci používání přírodního latexu při výrobě zboží přicházejícího do přímého kontaktu s pokožkou. Řada renomovaných výrobců stejně jako obchodní řetězců dnes vyrábí, resp. zařazuje do své nabídky, výhradně výrobky z kategorie latex free. 

      Gumová páska nové generace Plylin-latex free eliminuje výše zmíněná rizika, je antialergenní, vykazuje s předchozí generací identické a v řadě parametrů i lepší technické parametry a vlastnosti. Především rozměrovou stálost, vysokou roztažnost (500%), rezistenci k barvivům, odolnost vůči chlórové, bazénové  i mořské vodě či potu. Výrobci ocení zvýšenou propichovou odolnost.

      Výrobci, kteří patří mezi TOP značky v oboru, proto již  používají gumovou pásku Plylin-latex free.