Fair tex... mohlo by Vás zajímat

Společná a sortimentně ucelená prezentace  výrobců a dodavatelů textilií se stala znovuobnoveným tématem již před více než dvěma lety. Iniciována byla společností  Altra se záměrem spojit jí  termínově i místem konání s prakticky již jedinou významnější oborovou akcí v tuzemsku – veletrhem Styl v Brně. Rozpačité tempo  příprav spolu s doplněním  segmentu textilií o výrobní přípravy a doplňky následně vedlo k rozhodnutí  zahájit spolu s Veletrhy Brno jednání  o  přiznání určité organizační „autonomie“  tomuto segmentu.

Po seznámení s předloženým záměrem nyní probíhají mezi Veletrhy Brno a spol. Altra intenzívní jednání nad podmínkami vzájemné spolupráce  a organizačními pravomocemi.Snahou obou stran je v maximální možné míře využít synergií nabízejících se spojenímoděvních a textilních oborů, přičemž návštěvník by měl prezentaci textilií a příprav vnímat jako integrální součást souběžně probíhajících akcí.

Již dnes, po poradě s oslovenými vystavovateli a výrobci a s přihlédnutím k termínům akcí v zahraničí,  je možno říci, že záměr předpokládá roční periodicitu (srpen daného roku).  Věřme, že dosud „nastehovaný“  záměr se podaří dovést do „funkčně – elegantní“ podoby a tato  osloví jak potenciální vystavovatele, tak i nové skupiny odborných návštěvníků -pracovníky TPV, modeláren, členy vývojových týmů, návrháře atp. O dalším vývoji budeme informovat.